,

Kvalitetna fotografija za pravi imidž na internetu

Ovisno o vašem zanimanju, stilu i ukusu birate i odlučujete kako ćete se prezentirati u javnosti. Poslovni sastanci, privatni i poslovni eventi, društvene i poslovne mreže, službene web stranice, … sve ovo čini dio vašeg poslovnog imidža.

 

KI1

 

Zašto je važnije doći prikladno obučen na posao ili na bilo koje poslovno događanje a prisutnost na internetu se ističe selfie fotografijom ili još gore fotkom za dokumente. Ljudi koji posao i vlastitu karijeru shvaćaju ozbiljno znaju koliko je važno povezivanje ili “networking”. LinkedIn je savršena platforma za to, no unatoč tome kod nas je i dalje nekakvo ‘balkansko’ pravilo da se nema tu šta puno pametovati. Ubaci se nekakva fotka iz mobitela za profil ili se snimi neka ‘selfača’ ispred zida i eto, ja imam LinkedIn profil. Kada vidimo studente sa takvim profilom onda se baš previše i ne iznenadimo jer većina njih nisu upućeni u ništa osim Facebooka (čast iznimkama), ali kada rukovodeći kadar ima takav pristup osobnom imidžu i networkingu na LinkedIn-u, onda je to prostor za razvoj.

 

KI2

 

Kao mlađi svi smo se fotografirali za dokumente. Nitko nikada nije dobro ispao na tim fotografijama, a svi smo ih morali napraviti prije ili kasnije. Fotograf koji ih je radio se i nije previše potrudio da vas uputi u ono što se radi (čast starim maherima koji su znali svoj zanat), a cijeli proces je trajao najviše 5min.Znati pozirati je vještina. Ispasti dobro na fotografiji zahtjeva znanje poziranja tijela, vrata, glave, usta, očiju itd… A to je posao fotografa!

 

KI3

 

Izrada portreta bili poslovni ili ne, izlazak iz svoje zone komfora i stajanje ispred fotoaparata je intiman i stresan proces. Jedan vlasnik tvrtke koji je iskoristio mogućnost profesionalnog fotografiranja mi je rekao “Božidare, mogu govoriti pred 5000 ljudi, davati otkaze ukoliko se pojavi takva situacija, ali fotografiranje je nešto iznimno intimno i stresno za mene.”
Teško je gledati sebe na fotografijama i reći “Baš sam super ispa(la)o”. Nije lako biti objektivan, ali to ne znači da je nemoguće. Zadnje 4 godine podizao sam ljestvicu kvalitete svojih portreta od izrade kvalitetnije rasvjete i opreme do poboljšavanja svojih vještina kojima utječem na ljude koje fotografiram kako bi krajnji rezultat bio zadovoljstvo klijenta i izvrsna portretna fotografija.
KI4
Proces od početne fotografije do finalnog proizvoda traje od 1 do 2sata. Učenje poziranja i edukacija prilikom fotografiranja obavezni su kako bi shvatili o čemu se zapravo radi i zbog čega više nećete misliti da je manekenkama i foto modelima lagano. Samo za usporedbu, pravi shooting profesionalnih foto modela traje cca 4-6 sati, a nekada i više.
KI5

Na vama je da odlučite kako ćete se predstaviti svojim sadašnjim i budućim klijentima i poslovnim partnerima, kakav ćete image njegovati. Moji dosadašnji klijenti su vam pokazali i dokazali da se može. Nitko od njih nema iskustva u fotografiranju, a njihova povratna informacija da je fotografiranje ugodno i korisno iskustvo i vama može biti poticaj da me kontaktirate. Očekujte ugodnog sugovornika, super fotografije i pokoji besplatni savjet kako i ubuduće pozirati da biste ispali dobro na fotografijama.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *