,

Zašto se ne volimo fotografirati

Svi imamo kakvo takvo iskustvo sa “profesionalnim fotografiranjem”. Ako se pitate čemu navodnici objašnjenje je jednostavno. No prije nego objasnim želio bih se osvrnuti na jedan važniji faktor kod Vašeg fotografiranja, a to je „nefotogeničnost“ i vaša vizualna percepcija sebe. Skoro svi dosadašnji klijenti iz nekog razloga ne vole gledati sebe na fotografijama i smatraju da nisu fotogenični. Obavezno to naglase prije nego krenemo s fotografiranjem. Svi imamo osobne dokumente koji sadrže našu fotografiju, onu istu koju smo snimili kod fotografa u studiju s profesionalnom rasvjetom i profesionalnim fotografskim aparatom. No, iz nekog razloga ne volimo kako smo ispali na tim fotografijama. To je zato što su takve fotografije rađene u profesionalnim uvjetima, ali im nedostaje onaj najvažniji faktor.

Nedostaje im psihologija koja stoji iza izrade profesionalnog portreta.

Nedostaje im profesionalni fotograf koji zna da je 10% u opremi, a 90% u njegovoj vještini da iz vas izvuče maksimum svojim usmenim uputama o vještinama poziranja i kreiranja ugodne atmosfere. Umjetnost kontroliranja ljudskog lica i tijela, kao i rasvjete koja se koristi, najvažniji su faktori između klikanja fotki i izrade pravih portreta. Danas svi imaju fotiće u džepu, ali malo tko zna snimiti dobru fotografiju.

ZNS2

Fotografiju s lijeve strane možete prepoznati kao fotku koja je rađena bez ikakvih uputa. Takav stil fotkanja “tu sjednite, tam pogledajte. KLIK, gotovo” svi imamo u glavi i kod većine odražava iskustvo fotografiranja u profesionalnim uvjetima. Dok kod desne fotografije vidite razliku u položaju ramena, vrata, kose i kompletnog lica. Proces koji kod nekih ljudi traje od 15 do 60 min. Ne lovimo svi upute istom brzinom, ali ih prije ili kasnije ulovimo i onda dobivate fotografiju kakvu vidite s desne strane. Vjerujem da biste i Vi voljeli imati fototgrafiju kao ovu desnu, zar ne?

ZNS3

 

Ne postoje ne fotogenični ljudi! Postoji samo brže i sporije učenje vještine poziranja. Odluka o izradi profesionalnih portreta za poslovno i privatno predstavljanje na webu važnija je nego što mislite. Zapitate li se kako se predstavljate i koliko prilika imate za prvi dojam?

Dogovorite izradu Vaših poslovnih portreta već danas!

booking@poslovniportreti.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *