Tko sam

Moje ime je Božidar Babić, rođen sam 25.12.1980 god u Zagrebu, gdje sam završio fotografsku školu i odrastao. Specijalizirao sam se za fotografiranje portreta kako bih dokazao da ne postoje nefotogenični ljudi. U mladosti nas se terorizira fotografiranjem za dokumente, a te fotografije nosimo uz sebe cijeli život što u konačnici kreira negativan stav o nama samima i fotografiranju općenito.

Čime se bavim

Moja fotografiranja su iznimno dinamična i zanimljiva, a humor u određenim situacijama pomaže u opuštanju i najnervoznijih klijenata. Specifičan sam po tome što dajem jako puno uputa vezanih za poziranje, učim vas na koji način se namjesiti kako bih izvukao najbolje iz vas. Nema nefotogeničnih ljudi, dužnost je fotografa da izvuče najbolje iz vas bez obzira koliko nervozni i ukočeni vi bili.

Kako to radim

Izraditi vaš profesionalni portret se možda čini laganim. Fotografija vas mora predstaviti u najboljem izdanju, ili neće imat efekt koji se očekuje. Skupocjena oprema neće pomoći u ovom slučaju ako se nema adekvatkog iskustva u fotografiranju portreta. Izrada profesionalnih portreta je 90% psihologija i 10% fotografija. Koliko god oprema bila dobra, ako se ne stvori prava atmosfera i veza sa klijentom fotografija neće imati WOW efekt.

174+

Zadovoljna klijenta

10000+

Sati rada

650000+

Uslikanih fotografija

214+

Uspješno završenih projekata

Fotografija

Izrada portreta bili poslovni ili ne, izlazak iz svoje zone komfora i stajanje ispred fotoaparata je intiman i stresan proces. Jedan vlasnik tvrtke koji je iskoristio mogućnost profesionalnog fotografiranja mi je rekao “Božidare, mogu govoriti pred 5000 ljudi, davati otkaze ukoliko se pojavi takva situacija, ali fotografiranje je nešto iznimno intimno i stresno za mene. “Teško je gledati sebe na fotografijama i reći “Baš sam super ispa(la)o”. Nije lako biti objektivan, ali to ne znači da je nemoguće. Zadnje 4 godine podizao sam ljestvicu kvalitete svojih portreta od izrade kvalitetnije rasvjete i opreme do poboljšavanja svojih vještina kojima utječem na ljude koje fotografiram kako bi krajnji rezultat bio zadovoljstvo klijenta i izvrsna portretna fotografija.

Videografija

Ljudi kao vizualna bića percipiraju fotografije i videa 60 000 x brže i bolje nego tekst. SVE studije do sada ukazuju da web stranice i postovi na društvenim mrežama , a koje sadrže foto i video materijal imaju daleko veći i jači doseg nego tekst. Od vremena provedenog na web stranicama do uključenosti u postove i objave, video je najjači alat za prenošenje vaše poruke široj javnosti. U zadnjih 3 godine vidi se drastičan porast video sadržaja, kako na web stranicama tako i na društvenim mrežama.